Especialització en Content Curator. És el moment!

Aquest semestre tornem a oferir la possibilitat de cursar l’Especialització en Basic Content Curation a la UOC. En sóc director acadèmic juntament amb la Sandra Sanz, més experta que jo en aquests temes. El semestre passat finalment no vam poder sortir, perquè no hi havia prou alumnes matriculats. Va saber molt greu pels que estaven engrescats. Serveixi aquest article com a difusió però també com a reflexió sobre el Content Curation i els postgraus, en cada aspecte hi hauria coses a dir:

Infoxicació de Cursos?

L’altra ho dia ho comentàvem amb algunes persones respecte els Graus i la dificultat que tenen els nostres joves per a triar i destriar la carrera universitària que volen fer. Ja no és un tema de notes de tall, sinó també de conèixer exactament unes carreres que no tenen correlació amb les assignatures que han estudiat, no els ho posem fàcil.

Penso que el mateix succeeix en el cas dels postgraus, cursos d’especialització i altres. Hi ha molta oferta. Certament en aquest moment de context econòmic, de crisi (sí, diguem la maleïda paraula), és molt oportú que moltes persones es plantegin, obligades o no, nous camins, noves formes de formar-se o de reciclar-se. La formació universitària més enllà de la carrera és una necessitat, i en aquest sentit, a més, la UOC pot ajudar moltíssim considerant la seva metodologia, que amb la virtualitat reforça el camí de cada alumne.

Imatge

Anàlisi via Wordle de l’article en referència al llibre d’en Javier Guallar i en Javier Leiva

Content…, què?

A la UOC som plenament conscients que aquesta pregunta hi és. Una aposta per un nou perfil professional és complicada. Bé ho saben en Javier Guallar i en Javier Leiva, dos dels nostres consultors (el nostre principal actiu i força motriu per a fer el Curs d’Especialització), que estan picant pedra amb el seu llibre (llegiu un article anterior d’aquest blog) i obrint via per a la difusió. Els primers en creuar el Rubicó acadèmic tenen sempre aquest punt de dificultat. Però és també l’oportunitat de cursar-ho abans que hi hagi una allau. De fet, ens trobem, com si fóssim en el túnel del temps, com fa quatre anys i es fes un curs de Community Manager. Ara ja són com xampimnyons però en aquell moment era valent fer un curs. Doncs bé, penso que els primers que van fer el pas, han sortit reforçats.

Perquè el que és evident, i forma part de la reflexió, és que un postgrau o curs d’especialització ha de tenir una part d’empleabilitat com a valor afegit, però també com a conjunt de competències noves i/o reforçades. I aquest ho compleix. No és, entenc, una compravenda de fum per a poder guarnir un CV, sinó sobretot, participar en un moviment professional. Ja fa temps que s’ha debatut sobre aquest nou perfil, i les aportacions de la Dolors Reig com a visió (també consultora de prestigi al nostre curs) de futur també són intessants, com les aportacions de la pròpia companya Sandra, aquí i aquí.

Per què ara i per què a la UOC?

Penso que són preguntes que em faria si hagués de cursar un curs d’especialització. Vet aquí el que jo diria:

És el moment addient, penso, en el previ a l’expansió, si el comportament, com dèiem, és similar al del Community Manager. Les tres assignatures,

Xarxes Socials i Comunitats Virtuals

Teoria i Estratègia de Content Curation

Eines de Content Curation

tenen dos grans avantatges: els consultors, experts en cada temàtica, però també que en aquest moment les eines ja són força més conegudes i sabem millor l’abast i el que en podem obtenir de cada una. Però també, i és la diferència amb un taller, hi ha una reflexió profunda sobre el que implica el Content Curation. Les eines canviaran, però el perfil romandrà.

Per tant, ajuntar les tres potes penso que dóna molta força. Difícilment es pot trobar un curs sobre Content Curator que combini tan bé teoria i pràctica, i amb el model UOC.

A partir d’aquí, i el que pensem, és cert que caldrà seguir valorant les especialitzacions, com a paquets de millora professional que podem oferir, i que la suma (o el puzzle) de diversos hem de saber fer que l’empresa i el món acadèmic ho reconegui adequadament.

Però bé, per a més informació, un enllaç i un correu.

One thought on “Especialització en Content Curator. És el moment!

  1. Retroenllaç: Especialización Content curation en la UOC | Los Content Curators

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s