La UOC aposta per la Recerca i en fa una Jornada interna

La UOC va celebrar ahir dimecres el First UOC International Research Symposium, un esdeveniment pensat i creat per a presentar els resultats de recerca dels investigadors de la UOC cap a la societat. Certament aquesta primera edició tenia, també, una intenció de poder explicar al nou equip de govern alguns dels aspectes en els quals estan treballant els diversos instituts de recerca, grups de recerca i investigadors en aquests moments.

El punt central de la Jornada fou, sens dubte, la taula rodona que sota el títol “The challenges posed by higher education worldwide”, reunia al rector de la UOC, en Josep Anton Planell; en Manuel Castells, president de la Comissió Científica de la UOC; la Helga Nowotny, Presidenta de l’European Research Council de la Comissió Europea; la Brenda Gourley, de la Open University i en Martin Carnoy, catedràtic d’Educació i Economia de la Stanford University. En aquesta xerrada, es van tractar alguns dels reptes més importants per a les universitats dins la societat però també sobre la seva sostenibilitat i futur.

Per part dels Estudis d’Informació i Comunicació, hi va haver diversa participació, tant en forma de flash presentations, com és el cas de l’Agustí Canals (Collaboration Networks in ‘Big Science’: the ATLAS Experiment at CERN ) i la Montserrat García Alsina (Methodology to construct regional knowledge maps to territory’s sustainable development ), així com diversos posters, la major part del grup de Recerca KIMO. Jo mateix hi vaig presentar un pòster amb el títol “Transition in Scientific Journals: towards a new Scientific Communication

Pòster presentat al First UOC International Research Symposium

Pòster presentat al First UOC International Research Symposium

Destaquem també que un dels pòsters dels companys de Comunicació dels Estudis va rebre el premi al millor pòster de l’àmbit de les Ciències Socials, sota el títol Creative practices and participation in new media

En aquest enllaç podeu veure el conjunt de resums i pòsters presentats, una ocació perfecta en un dia per a conèixer allò que la UOC investiga i la seva transmissió a la Societat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s