Article per al Blok de BiD. Data Curation, conservació de dades

El Blok de BiD és una bona eina per a fer seguiment d’informes i publicacions sobre temàtiques concretes. Et permet estar al dia i tenen una forma força col·laborativa de treballar que li dóna un valor afegit.

Ahir hi vaig publicar el meu primer article, una ressenya sobre el número de tardor de l’Information Standards Quarterly la publicació de la National Institute of Standard Organization, NISO.

La veritat és que un monogràfic sobre conservació de dades (Data Curation) dóna molt de sí. De l’editorial i els quatre articles, em quedo amb l’article “Data Curation Issues in the Chemical Sciences“, escrit per Colin L. Bird, Cerys Willoughby, Simon J. Coles i Jeremy G. Frey. Això és així pel vincle personal amb la Química i la possibilitat de poder tornar a llegir sobre la informació química, un tema que tinc una mica descuidat, en els darrers anys, però que forma part del meu passat, i part del meu futur.

Imatge

En qualsevol cas, us poso aquí l’enllaç a la ressenya, al blok de BiD. És un repte per a les petites organitzacions però sobretot per a les grans, un grup de recerca ja sabrà preservar les dades que li interessin més (i el programari, per suposat), però garantir l’interoperabilitat és quelcom que només s’aconsegueix amb temps i planificicació.

Com dic al final de la ressenya, “es tracta d’un número monogràfic per a comprovar les potencialitats i els reptes que suposa la conservació de dades, en un moment de molta actualitat per quant es tracta d’una temàtica molt present avui dia a la literatura. Recomanat també per gestors de repositoris i experts en preservació digital”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s